PREMIILE GOPO 2024

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești – lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

32 de lungmetraje se regăsesc pe lista propusă pentru nominalizările la categoria Cel mai bun film.

Alte 17 producții sunt înscrise la categoria documentar în urma apelului lansat în luna ianuarie.

La categoria scurtmetraj au fost înscrise 58 de titluri, filme de ficțiune, documentare și povești animate.

Nominalizările la toate categoriile Premiilor Gopo vor fi stabilite în luna martie. După anunţul nominalizărilor, peste 650 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti vor fi invitaţi să voteze pentru desemnarea câştigătorilor trofeelor Gopo 2024, prin intermediul unui mecanism de vot asigurat de firma de audit şi consultanţă PwC România, cu care organizatorii Premiilor Gopo au demarat un parteneriat încă din 2011.

Gala Premiilor Gopo 2024 este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și Babel Communications.

Lista filmelor care intră în cursa pentru nominalizări la Premiile Gopo 2024 poate fi accesată aici: https://premiilegopo.ro/fara-categorie/filmele-care-intra-in-cursa-pentru-nominalizari-la-premiile-gopo-2024

0

Leave a comment

Your email address will not be published.

*