GUVERNANȚI! V-ați dat foc la conturi. Contabilii români protestează în strada!

Sub lozinca ”Fără haos în legislația fiscală!”,

Patronatul Antreprenorilor Contabili din România (PACR) declanşează luni, 8 iulie, un protest în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a atrage atenţia asupra climatului economic marcat de „haos legislativ şi incertitudine fiscală”, solicitând totodată schimbări fundamentale în politica fiscală a ţării.

Într-o țară în care mediul de afaceri ar trebui să fie susținut și încurajat, suntem martorii unei realități alarmante: lipsa de transparență și comunicarea deficitară a instituțiilor statului, care par să adopte măsuri pe furiș, noaptea, fără consultare și fără a ține cont de impactul devastator pe care îl au asupra contribuabililor și a afacerilor. Acesta este contextul în care ne aflăm astăzi, un context în care haosul legislativ și teroarea fiscală devin norma.
Recenta publicare a OUG 69/2024 și OUG 70/2024 fără nicio consultare publică și aprobarea acestora în doar două zile reprezintă doar vârful aisbergului. Aceste ordonanțe, care includ măsuri precum e-TVA și e-Factura, nu sunt doar exemple de digitalizare prost implementată, ci și manifestări ale unui sistem care ignoră complet principiile democrației și ale dialogului social. Este revoltător cum se poate modifica o lege organică printr-un OUG, fără consultare, fără transparență și fără respect pentru cei afectați direct de aceste schimbări.
Este momentul să spunem STOP acestor abuzuri…” PACR
OBIECTIVELE NOASTRE PRIN ACEST PROTEST SUNT CLARE:

  • Eliminarea E-TVA: Această măsură aberantă trebuie să fie eliminată complet.
  • Stoparea dictaturii fiscale: Nu mai acceptăm ordonanțe de urgență emise fără consultare.
  • Promovarea dialogului constructiv: Vrem să fim implicați activ în deciziile care ne afectează direct.
0

Leave a comment

Your email address will not be published.

*