Recital cameral „De la Weber la Bozza”

În ultimul weekend din cadrul celei de a XIX-a ediții a Festivalului Internațional „Leonard”, sâmbătă, 25 noiembrie, începând cu ora 19:00, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” aduce publicului o nouă poveste muzicală despre expresivitate și culoare sonoră în recitalul cameral De la Weber la Bozza.

descărcareDe-a lungul timpului, pentru oamenii sensibili, muzica a însemnat un mod de a se exprima, de a-și dezvălui sentimentele, un univers ideal pentru refugiu. Unul dintre instrumentele de suflat ce impresionează de secole prin timbrul său expresiv capabil să redea cele mai diferite nuanțe este clarinetul, pe care publicul îl va descoperi în cadrul acestui recital, în ipostaze camerale și solistice, în combinație cu armoniile cvartetului de coarde și sonoritățile pianului.

În prima parte, muzica compozitorului Heinrich Brmann va fi interpretată de Cvartetul de coarde al Teatrului, alcătuit din Cornelia Gheorghiu și Iulia Sava (vioară), Gabriela Lăzăroiu (violă), Tereza Gânju (violoncel) și de clarinetistul Gheorghe Constantinescu.

În cea de a doua parte, acompaniat de pianista Diana Dogaru, clarinetistul va prezenta impresionante lucrări din repertoriul internațional și românesc, purtând publicul într-o călătorie

sonoră magică.

0

Din aceeasi categorie

Leave a comment

Your email address will not be published.

*