Recital cameral de excepție susținut de Trio Musica Amicis la Festivalul Internațional „Leonard”

Sâmbătă, 4 noiembrie, ora 19:00, în cadrul celei de a XIX-a ediții a Festivalului Internațional „Leonard”, Teatrul Național de Operă și Operetă din Galați așteaptă cu drag publicul la un recital cameral de excepție – Dialog pe 14 strune, susținut de Trio Musica Amicis (Brașov).

Trio Musica Amicis, o formație camerală cu o componență rar întâlnită – vioară (Liliana Lazăr), violoncel (Aurel Tancu) și chitară (Bogdan Mihăilescu) – oferă prilejul publicului gălățean să asculte bijuterii muzicale surprinzătoare din literatura de gen.

Dialog pe 14 strune (promo)Denumit sugestiv Dialog pe 14 strune – numărul total al corzilor celor 3 instrumente, recitalul este un caleidoscop de culori sonore, în care fiecare instrument aduce ceva nou timbral, armonic și melodic, prin forța proiecției sunetelor, completându-se reciproc într-un întreg al expresiei artistice. Temele și variațiunile trec cu lejeritate și noblețe de la un instrument la altul, de la strălucirea exuberantă a viorii, la tonusul grav și penetrant al violoncelului, ca să fie preluate apoi de discreția catifelată a chitarei, fiecare instrument aducând elemente și registre noi, proprii acestui ansamblu unitar, generos și complet stilistic.

Dialogul începe în clasicism, cu sobrietatea muzicii lui Joseph Haydn, trecând ulterior la farmecul muzicii vieneze din creația lui W.A. Mozart. În final, ascultătorii se vor putea bucura de frumusețea unei lucrări originale de Niccolò Paganini, compusă special pentru formația de trio.

Cei trei artiști au selectat piese în care chitara cântă alături de celelalte instrumente, întru desfătarea publicului avid să descopere bijuterii muzicale din caseta Euterpei ascunsă în inima istoriei.

0

Din aceeasi categorie

Leave a comment

Your email address will not be published.

*