Stradivarius Baroque Tour op. 2, pe scena Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”

Astăzi, 11 noiembrie, de la ora 19:00, violonistul Răzvan Stoica, alături de pianista Andreea Stoica și de Kamerata Stradivarius Orkest va susține un recital extraordinar – Stradivarius Baroque Tour op. 2, în cadrul celei de a XIX-a ediții a Festivalului Internațional „Leonard”, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”

Răzvan StoicaRăzvan Stoica este unul dintre cei mai apreciați tineri violoniști ai timpului nostru. A evoluat ca solist alături de mari dirijori și orchestre de renume mondial, susținând concerte în importante centre muzicale ale lumii. Câștigător al premiului NEW TALENT Bratislava și al titlului Cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani (în 2013), Răzvan Stoica este cunoscut pentru virtuozitate și pasiune iar interpretările sale carismatice au captat atenția presei și a publicului deopotrivă. În anul 2009 a câștigat Marele premiu sl concursului Strad Prize (Salzburg, Austria), în urma căruia i-a fost oferită vioara Stravarius Ex-Ernst 1729.

Andreea StoicaAndreea Stoica și-a început cariera muzicală la o vârstă fragedă, debutând pe scena Ateneului Român alături de Orchestra Filarmonică la doar 5 ani. Considerată de mulți copil minune, talentul, tehnica impecabilă, virtuozitatea alăturată unei profunzimi emoționale lirice și sensibilitatea interpretărilor sale i-au adus recunoașterea artistică.

Kamerata Stradivarius Orkest este un ansamblu tânăr și dinamic, format în anul 2010 din dorința violonistului Răzvan Stoica de a aduce pe aceeași scenă sunetul secolului al XVII- lea, prin celebre, apreciate și valoroase viori ale lumii realizate de marii lutieri, aducând astfel în fața publicului un sunet omogen și original. Ansamblu se bucură de o continuă ascensiune, concertând până în prezent în nu mai puțin de 28 de țări din Europa, America și Asia.Kamerata Stradivarius Kamerata Stradivarius Orkest este într-adevăr unul dintre cele mai valoroase ansambluri instrumentale de la acest moment.

0

Din aceeasi categorie

Leave a comment

Your email address will not be published.

*