Nominalizările pentru Gala Profesorul Anului din mediul rural 2024

În România, 1 din 5 elevi din mediul rural abandonează școala. Tot 1 din 5 elevi nu reușește să ia nota 5 la Evaluarea Națională, de două ori mai mulți decât în mediul urban.
Cu toate acestea, există copii din mediul rural care reușesc să sfideze aceste statistici, cu sprijinul unor profesori, învățători și educatori profesioniști. Aceste cadre didactice reușesc să depășească provocările numeroasele care vin cu predatul în mediul rural – naveta dificilă și zecile de ore pierdute pe drum în fiecare săptămână, normele împărțite între 3 sau chiar 4 școli mici, nevoile diferite, mai mari, ale elevilor lor care depind de ei pentru a găsi determinarea de a da o șansă educației. Acești profesori, învățători, educatori demonstrează că pot oferi educația de calitate pe care orice copil o merită și la sat, cu efort, motivație puternică, profesionalism, pregătire adecvată și respect pentru cariera provocatoare pe care și-au ales-o.
Acești profesioniști merită să iasă din anonimat.

Teach for Romania dă startul nominalizărilor pentru a treia ediție a Galei Profesorul Anului din mediul rural 2024, și caută profesorii care reușesc să demonstreze că, oricât de mari ar fi provocările, educația de înaltă calitate este posibilă în școala din mediul rural. Cea de-a treia ediție a evenimentului va pune din nou reflectoarele pe calitatea educației din mediul rural, promovând acele cadre didactice care cred în potențialul fiecărui copil, care se pregătesc și își folosesc toată creativitatea și resursele pentru a le oferi acestora șansa la un viitor mai bun prin educație modernă, de calitate, relevantă.

Gala „Profesorul Anului din mediul rural” este singurul eveniment din România care scoate la lumină și celebrează eforturile și rezultatele oamenilor excepționali care lucrează în învățământul din mediul rural. Prin această competiție ne dorim să aducem un plus de vizibilitate profesorilor, învățătorilor, educatorilor din mediul rural care cred în potențialul fiecărui copil, care se pregătesc și își folosesc toată creativitatea și resursele pentru a le oferi acestora șansa la un viitor mai bun prin educație modernă, de calitate, relevantă. Oameni care pot să inspire și care schimbă fața sistemului de educație din România.

Ediția a 3-a a Galei Profesorului din Mediul Rural vine cu două categorii noi de nominalizare dedicate cadrelor didactice debutante și celor din învățământul preșcolar.

Nominalizările pot fi făcute de elevi, părinți, alte cadre didactice, directori, inspectori școlari, reprezentanți ai entităților cu activitate în domeniul educațional (ONG-uri, entități media, instituții publice) și alți membri ai comunității. Categoriile de nominalizare sunt:

  1. Educatori
  2. Profesori debutanți
  3. Dezvoltarea literației (a abilităților de citit-scris)
  4. Dezvoltarea abilităților socio-emoționale
  5. Dezvoltarea leadership-ului la elevi
  6. Prevenirea abandonului școlar
  7. Implicare în comunitate

Pentru fiecare categorie, un juriu format din 5 persoane va evalua fiecare candidatură și va oferi un punctaj pe baza grilei de evaluare. Din juriu vor face parte: reprezentanți ai societății civile, experți în educație, reprezentanți ai sectorului business, elevi, parteneri instituționali, parteneri media, profesori sau alumni susținuți de Teach for Romania. Primele 3 candidaturi conform punctajului, din fiecare categorie, vor fi documentate în teren pentru a verifica validitatea informațiilor furnizate.

Nominalizările pot fi făcute până pe 10 decembrie, 23.59, pe site-ul: https://teachforromania.org/gala-2024 (unde poate fi văzut și regulamentul) pentru proiectele derulate în perioada septembrie 2022 – august 2023 și poate fi nominalizat orice cadru didactic (educator, învățător, profesor, consilier școlar).

Anunțarea câștigătorilor va fi făcută în cadrul unui eveniment de premiere organizat în data de 15 februarie.

 

0

Din aceeasi categorie

Leave a comment

Your email address will not be published.

*