21 septembrie 2022, Ziua fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa

Reţeaua Europeană a Poliţiilor Rutiere – ROADPOL va realiza Proiectul ROADPOL Safety Days, destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul, care se desfășoară în perioada 16 – 22 septembrie a.c., este susţinut de Comisia Europeană şi îşi propune concentrarea eforturilor pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora.

De asemenea, proiectul îşi propune ca ziua de 21 septembrie 2022 să devină o zi fără persoane decedate din accidente rutiere, pe drumurile din Europa.

Poliţiştii rutieri vor desfăşura activităţi informativ – preventive, în vederea conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situaţia în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Totodată, poliţiştii rutieri vor purta discuţii cu participanţii la trafic pentru conştientizarea importanţei respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influenţa alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranţă.

Participarea la proiect presupune asumarea unui angajament de respectare a normelor rutiere, ce poate fi transmis de orice persoană interesată, prin completarea numelui şi a unei adrese de e-mail validă, la secţiunea Pledge, pe site-ul www.roadpolsafetydays.eu.

0

Din aceeasi categorie

Leave a comment

Your email address will not be published.

*