Un nou seminar de informare și promovare antreprenorială a fost organizat de C.C.I.A. Galați, la Făurei, județul Brăila

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati

Casa de cultura FaureiÎn data de 30 august 2018 , Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Galați – P1 a organizat, la Sala de Conferințe a Casei de Cultură a orașului Făurei, din strada Republicii, nr. 44, județul Brăila, începând cu ora 12.00, un Seminar de informare și promovare antreprenoriat, în cadrul proiectului „Antreprenoriat – soluție durabilă pentru ocupare” – cod SMIS2014+ 105344.
Evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 35 de persoane, interesate să își deschidă o afacere cu fonduri europene. Pe durata a trei ore, cât s-a desfășurat seminarul de informare, experții din cadrul Echipei de Proiect P1, au prezentat participanților informații cu privire la Proiectul derulat. Cei prezenți au aflat astfel că una dintre soluțiile viabile și necesare pentru ocupare și dezvoltare economică durabilă în regiune este, în primul rând, dezvoltarea antreprenoriatului.

Experții CCIA Galați au prezentat participanților proiectul

flyer deschisPrin parteneriatul în cadrul proiectului „Antreprenoriat – soluție durabilă pentru ocupare”, CCIA Galați este acreditată să ofere detalii și informații cu privire la importanța activităților antreprenoriale și pregătirea persoanelor interesate de a demara o afacere, după verificarea eligibilității acestora în cadrul proiectului. Participanții din Făurei au aflat, cu această ocazie, că se fac recrutări din cadrul publicului țintă a potențialilor beneficiari, pentru urmarea cursurilor de Competențe antreprenoriale, organizate prin proiect, condiție obligatorie pentru înființarea unei firme noi, în vederea obținerii unei finanțări din fonduri europene. Absolvenții de instruire specializată, oferite de lectorii CCIA Galați în cadrul cursurilor anunțate, pe baza cunoștințelor acumulate, vor realiza la final un plan de afaceri, plecând de la o idee de afacere pe care și-ar dori să o dezvolte pe viitor. Participanții la seminarul de informare de la Făurei au aflat, totodata, că prin proiect se acordă sprijin înființării a 20 noi firme, la nivelul județelor Galați și Brăila, care vor trebui să angajeze minim 40 de persoane din categoria vizată. În acest sens, absolvenții cursurilor antreprenoriale se pot înscrie la un concurs de proiecte, pe baza planurilor de afaceri realizate iar câștigătorii, evaluați de un organism independent, vor primi finanțarea în ordinea punctajului obținut. Brăilenii prezenți au fost interesați de calendarul cursurilor precum și de modul de acordare a schemei de minimis.

Toți cei interesați au primit materialele de informare și promovare

Detaliile oferite de experții CCIA Galați au fost dublate și de materialele de informare și promovare a Proiectului, precum și de pliante de promovare a principiului egalității de șanse, inovare socială și egalitate de gen. Întrebările adresate membrilor echipei CCIA Galați au mai vizat, ulterior, informații suplimentare despre condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească persoanele aplicante, și care fac diferența la înscrierea la cursul pentru Competențe Antreprenoriale. Sau privind durata, locația unde se desfășoară cursurile precum și tematica acoperită de acestea. Persoanele participante la seminar au returnat chestionarele de evaluare a evenimentului, completate, conținând răspunsuri apreciative privind informațiile prezentate și prezentarea echipei de experți a Camerei de Comert, Industrie si Agricultură Galați, de la seminar.
Repondenții au apreciat și informațiile care fac referire la modul în care Camerele de Comerț, Industrie și Agricultură pot ajuta la dezvoltarea și susținerea unei afaceri proprii, astfel că printre cele mai frecvente solicitari au fost despre: consultanța oferită IMM-urilor create și informațiile specializate privind accesul la finanțarea europeana și promovarea afacerii.

Marian Vulpe

0

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published.

*www.000webhost.com